کش مرورگر
فرض کنید وارد بلاگ سایت میزفا میشید و از یک مقاله بازدید میکنید. قبل از باز شدن این صفحه درخواستهایی به سمت سرور میزفا فرستاد شده تا سایت به نمایش دربیاد. برای دیدن محتوای یک سایت نیازه تا فایلهایی مثل کدهای HTML ،CSS و JS بارگذاری بشه. این فایلها شکل کلی صفحه رو به وجود میارند. حالا فرض کنید بعد از تموم کردن اون مقاله، یک مقاله دیگه از بلاگ میزفا رو باز میکنید. چه چیزی تغییر کرد؟ بدون شک محتوای مقاله مشهودترین تغییریه که مشاهده میکنید. اما قالب کلی سایت و المانهایی مثل لوگو، هدر و فوتر سایت ثابت هستند!
از این مثال نتیجه میگیریم که در هر بار لود، نیازی نیست که یکسری المانها همیشه بارگذاری بشند، چرا که تغییر در اونها به ندرت پیش میاد. در واقع کش مرورگر تخصصش همینه و میاد المانهایی که ثابت و ایستا هستند رو در کش مرورگر کاربر ذخیره میکنه تا با هربار درخواست کاربر برای باز شدن سایت یا بخش دیگری از سایت، اون فایلها از کش مرورگر کاربر بازخونی بشن.
کش سرور
برای توضیح کش سرور بهتره با این مثال شروع کنم. سایتی رو در نظر بگیرید که در هر ساعت بیش از 200 بازدیدکننده داره. 200 کاربری که برای باز شدن سایت درخواست میدن و سرور باید به درخواست اونها جواب بده. چطور میشه سر سرور سایت رو خلوت نگهداشت؟ بهترین راه ذخیره کردن نتیجه درخواستها هست. چجوری؟ یعنی نتیجه درخواستهایی که کاربر برای سایت ارسال میکنه در کش ذخیره میشه و اگر کاربر دیگهای همون درخواست رو تقاضا کرد، نتیجه از کش خونده میشه.
اگر هنوز در مورد کش سایت ابهامی دارید حتما به مطلب رفع خطای کش در سایت میزفا رجوع کنید. در این مطلب هم به نحوه فعال سازی کش در سرور پرداخته شده و هم مبحث کش به صورت جامع و کامل توضیح داده شده.
آیا نیاز به دانلود افزونه کش وردپرس دارم
حالا بعد این توضیحات شاید براتون سوال پیش بیاد که اصلاً نیازی به نصب افزونه کش دارم؟ بهتره پاسخ این سوال رو با سوال شروع کنیم. نحوه عملکرد کش در وردپرس چجوریه؟
عملکرد افزونه کش برای وردپرس اینجوریه که با کش کردن صفحات سایت و ذخیره سازی اونها در یک فایل ایستا، دیگه نیازی نیست تا هر مرتبه کدهای PHP از پایگاه داده بارگیری و کامپایل بشه. افزونه کش اجازه میده یک صفحه صدها بار در ثانیه ارائه بشه و زمان پاسخ دهی رو از چند دهم ثانیه به کمتر از یک میلی ثانیه کاهش بده.
اگر فکر میکنید سرعت سایت شما بخاطر درگیر کردن منابع سرور کاهش پیدا کرده، بهتره به دانلود افزونه کش فکر کنید. با نصب بهترین افزونه کش وردپرس ، سرعت سایت افزایش میکنه و منابع سرور دچار درگیری کمتری میشن؛ در نتیجه تجربه کاربر از بودن در سایت شما بهبود پیدا میکنه و با افزایش سرعت سایت و بازدید صفحات، رتبه بهتری در موتورهای جستجو و سئو کسب میکنید.
البته عوامل دیگهای در بهبود سئو سایت مؤثر هستند که شاید تابحال ازونها بیخبر بودید. برای استفاده از دوره جامـع سئو از آموزش سئو وردپرس در سایت میرفا غافل نشید، یک دوره رایگان باکیفیت به صورت صوتی هست که میتونید ازمون هم بدید و همینطور امکان گرفتن مدرک هم داره، تا این تاریخ نزدیک به ۷ هزار نفر ثبتنام کردن. هر چند عجله کار شیطونه ولی اینجا باید عجله کرد 😉
بهترین افزونه کش وردپرس
از کش سایت و مزایا استفاده از افزونه های کش وردپرس صحبت کردیم و حالا نوبت میرسه به معرفی بهترین افزونه هایی که میتونن با به اصولیترین شکل این کار رو برای سایت شما انجام بدند. در این لیست 9 تا از باکیفیتترین و بهترین افزونه های کش وردپرس رو لیست کردیم که تعدادی از اونها رایگان و تعدادی تنها در نسخه پرمیوم خدمات رو ارائه میدند.
w3 total cache (رایگان – پرمیوم)
افزونه های کش وردپرس
یکی از پیشرفته ترین افزونه های کش سایت w3 total cache هست که بخاطر عملکرد فوقالعادش تابحال بیش از یک میلیون نصب فعال داشه. اگر مبتدی هستید شاید تنظیمات این افزونه کمی شما رو گیج کنه؛ اما این رو بذارید به حساب پیشرفته بودن w3 total cache !
اگر سایتتون ریسپانسیو هست و از پروتکل SSL استفاده میکنه، بعد از نصب این افزونه منتظر مشاهده تأثیرات مثبت روی سئو سایتتون باشید. فشرده سازی کدها یکی از مواردی هست که توتال کش به خوبی از پسش برمیاد و شما رو ناامید نمیکنه.
لود تنبل یا Lazy Load یکی از قابلیتهای جالبی هست که w3 total cache به کاربرهاش ارائه میده تا یک گام مثبت دیگه در جهت افزایش سرعت بارگذاری سایت برداشته بشه. ویژگی لود تنبل خیلی کاربردیه و با فعال کردن اون تمام عکس و ویديوهای صفحه به محض باز شدن صفحه لود نمیشه و لود اونها به زمانی موکول میشه که کاربر با اسکرول صفحه، به اون محتوا نزدیک میشه. اگر این موضوع خیلی به نظرتون جالب اومد میتونید راجع به لیزی لودینگ در میزفا بخونید.
به هر حال اگه دنبال دانلود رایگان یک افزونه خوب برای کش سایت وردپرسی هستید، w3 total cache رو بذارید تو اولویت ولی کانفیک و تنظیمات این افزونه بیچاره میکنه چون به راحتی نیست😉 .
محیط افزونه W3 Total Cache
محیط افزونه W3 Total Cache
ویژگیهای کلیدی این افزونه:
گزینه های نامحدود برای شخصی سازی
بارگذاری تنبل تصاویر یا Lazy Loading
کش بخش های مختلف سایت روی مموری، دیسک و یا CDN
Minify یا کوچک سازی بخش های مختلف سایت (از جمله کدها)
دارای قابلیت کش مرورگر
پشتیبانی از CDN، کوچک سازی و فشرده سازی GZIP
import مستقیم ضمیمههای پست ها به کتابخانه رسانه وردپرس
امکان export تنظیمات برای استفاده های آینده
پشتیبانی از AMP و SSL
ویژگیهای امنیتی چندگانه
برای دانلود افزونه w3 total cache اینجا کلیک کنید.
WP Rocket (پرمیوم)
بهترین افزونه کش وردپرس
بر خلاف افزونه قبلی، افزونه معروف WP Rocket یا موشک وردپرس، رابط کاربری خیلی آسونی داره و تنها قسمت پیچیدهی تنظیمات این افزونه در همون تب Advanced گنجونده شده. اگر بخوام در حد یک لیست سه تایی چند تا افزونه عالی برای کش وردپرس بهتون معرفی کنم بدون شک از WP Rocket اسم میبرم. به محض نصب این افزونه، کش سایت شما فعال میشه. پلاگین کش وردپرس WP Rocket امکانات متنوعی داره اما تنها نقطه منفی اون، نبود نسخه رایگان هست؛ ولی با وجود اینکه یک افزونه رایگان نیست، تابحال بیش از یک میلیون کاربر اون رو نصب و فعال کردند.
افزونه WP Rocket به خوبی با سرویس CloudFlare ادغام میشه و از CDN پشتیبانی میکنه. سرویس CloudFlare یا همون کلودفلر یکی از بهترین CDNهای دنیا هست و به قوی ترین شکل ممکن روی امنیت و سرعت سایت و جلوگیری از حملات DDOS تأثیر مثبت داره؛ در مطلب آموزش کلودفلر به طور کامل این CDN رو بررسی کردیم.
اگر سایت تجارت الکترونیکی دارید باید بدونید که افزونه “موشک وردپرس” برای شما بهترین انتخابه؛ این افزونه به خوبی با این نوع سایتها کنار میاد و بدون مشکل کار میکنه.